Online groepstherapie bij angst & paniekaanvallen

Ervaar de kracht van een groep en overwin jouw angst!

Heb jij misschien wel dagelijks last van angst en spanningsklachten? Krijg je het plots heel benauwd, en ervaar je zelfs het gevoel dat je geen lucht krijgt? Heb je steeds het idee dat je gaat flauwvallen of dat je iets ernstigs overkomt? Zomaar, uit het niets of in de meest ‘normale’ situaties?

Dan is deze online groepstherapie iets voor jou!

angsttherapie

Wat kan deze groep voor jou betekenen?

Het hebben van angst- en paniekaanvallen kan behoorlijk vervelende gevolgen hebben. Waarschijnlijk herken je dat je voortdurend bezorgd kan zijn over het mogelijk krijgen van (weer) een angstaanval. Je anticipeert in gedachten al op mogelijke risico’s hierop, interpreteert bepaalde fysieke klachten (vaak onjuist!) en probeert angstaanvallen te voorkomen.

Vanwege deze anticipatieangst probeer je  waarschijnlijk situaties te vermijden waarin je wel eens een angstaanval zou kunnen krijgen. Op deze manier probeer je de angstaanvallen te voorkomen. Met als gevolg natuurlijk dat je telkens meer zult gaan vermijden. Immers, in gedachten zal je steeds meer risico’s gaan zien en liggen steeds weer bedreigingen op de loer. Je wereld wordt steeds kleiner totdat je misschien zelfs bepaalde dingen niet meer alleen kunt doen.

Blijf er niet langer mee rondlopen!

Angst- en paniekaanvallen kun je goed aanpakken. ​In een kleine groep met lotgenoten krijg je inzicht in de oorzaak van jouw probleem. Je leert hoe het angstmechanisme werkt, bedenkt en oefent meer constructieve denkpatronen en leert hoe je je vermijdingsgedrag kan doorbreken.

Door hier in een groep aan te werken zal je merken dat de therapie wordt verrijkt met ervaringen van lotgenoten, gevoelens van herkenning en extra steun en motivatie. Samen ga je dit proces aan en kun je moeilijke momenten, maar natuurlijk juist ook succeservaringen met elkaar delen.

Na deze groepstherapie ben jij in staat om:

 • een leven te hebben waarin angst geen hoofdrol meer speelt.

 • op een positieve manier aandacht voor je lichaam te hebben.

 • jezelf te verlossen van spanningsklachten.

 • activiteiten en uitstapjes te ondernemen die je voorheen niet voor mogelijk hield.

 • je comfortabel te voelen in het bijzijn van andere mensen.

 • te doen wat jij zelf wilt doen.

 • meer rust en ontspanning te ervaren.

..

Meld je aan voor een vrijblijvend intakegesprek

Bekijk samen met een therapeut of deelname aan deze groepstherapie aansluit bij jouw klachten en hulpvraag.

Door wie?

Dominique Reintjens
Dominique ReintjensGedragstherapeute
Klik op de afbeelding om meer over haar te lezen.

“Ik had echt handvatten nodig om aan mezelf te kunnen werken en die heb ik bij Dominique gekregen. Zij heeft mij het meest vooruit geholpen, omdat ze zo gespecialiseerd is in mijn specifieke fobie.”

Yasmine

“Elke dag besef ik hoe gelukkig ik ben dat ik dit allemaal mag meemaken. Ik neem weer zelfstandig de bus, trein, tram…”

Jade

“Dankzij Dominique heb ik de stap naar de buitenwereld alleen kunnen zetten, zonder de angstige gevoelens, zonder de evenwichtsstoornissen en zonder mij onveilig te voelen. Het heeft mijn zelfvertrouwen enorm gesterkt en dat is een fantastische ervaring!”

Sandra

Snel in contact

Heb je vragen of kom je graag met ons in contact? Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op!

   Snel in contact

   Heb je vragen of kom je graag met ons in contact? Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op!