fbpx
FAQ2020-08-24T08:48:46+00:00

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel dan gerust je vraag via ons contactformulier. We helpen je graag.

Welke behandeling past bij mij?2020-09-03T08:22:25+00:00

Al onze programma’s en behandelvormen hebben als doel om jou, op korte termijn, oplossingsstrategieën aan te reiken waarmee jij jouw angst kan overwinnen. Dit betekent dat ze allen dus van dienst kunnen zijn indien je een angstprobleem ervaart.

De keuze voor een online programma, blended-care programma of een face-to-face behandeling is dus geheel aan jou.
Ben je bijvoorbeeld heel zelfstandig en weet je van aanpakken dan kan een online programma je perfect op weg helpen.
Heb je liever iemand die jou persoonlijk begeleidt in jouw proces en waar je met vragen bij terecht kunt, kun je kiezen voor een blended-care programma of een face-to-face behandeling.

N.B. Indien je last hebt van dwanggedachten en dwanghandelingen is het altijd beter om te kiezen voor een blended-programma of een face-to-face behandeling. Het online programma is hier namelijk niet specifiek op afgestemd.

Hoe lang duurt een behandeling?2020-08-24T08:54:57+00:00

Zowel het online programma als het blended-care programma duurt ongeveer 12 weken.
Na deze 12 weken heeft ongeveer 95% van de deelnemers een succesvol resultaat en kan zelfstandig verder. Enkelen ondersteunen we nog met een paar vervolgafspraken.

Bij een face-to-face behandeling van jouw Angstcoach streven we tevens altijd naar een zo kortdurend mogelijke behandeling. Hoelang dit precies duurt is van diverse factoren afhankelijk. Gemiddeld ben je niet langer in behandeling dan enkele maanden.

Voor welke klachten kan ik hulp krijgen van jouw Angstcoach?2020-08-24T08:55:38+00:00

De hulp van jouw Angstcoach is met name geschikt bij de volgende klachten:

– Angst en paniekaanvallen
– Spanningsklachten
– Hyperventilatie
– Onzekerheid
– Minderwaardigheidsgevoelens
– Overspannenheidsklachten of Burn-out
– Perfectionisme
– Dwangmatigheid

Kijk hier voor de specifieke angsten waar jouw Angstcoach allemaal bij kan helpen.

Heb ik een doorverwijzing nodig?2020-08-24T08:56:16+00:00

Voor de hulp van jouw angstcoach heb je geen doorverwijzing nodig.

Wordt de hulp van jouw Angstcoach vergoed?2020-08-24T08:56:53+00:00

Jouw Angstcoach heeft geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Dit is een bewuste keus. Zorgverzekeraars beperken namelijk steeds meer de vrije keus van behandelaar, de geboden behandeling en de behandelduur. Bovendien kunnen we zo ervoor zorgen dat je privacy 100% is gewaarborgd en derden enkel inzicht hebben in jouw dossier indien jij dit wenst.

Mogelijk kun je het programma of de behandeling vergoed krijgen via je werkgever, het UWV, letselschade verzekering of de belasting. Voor meer informatie dien je contact op te nemen bij desbetreffende organisatie. Indien de werkgever, het UWV of een letselschade verzekering het behandel of coachtraject vergoeden, zijn de zakelijke tarieven van toepassing.

Onze psychologen zijn lid van de psychologencommissie in België. Dit betekent dat sommige mutualiteiten wel een (beperkte) financiële tegemoetkoming doen.

Ik heb al mijn hele leven angst. Is er voor mij nog hoop?2020-08-24T08:43:23+00:00

Natuurlijk is er voor jou hoop!
De duur van angstklachten is gelukkig niet bepalend voor de mate waarin je er nog vanaf komt. Factoren die veel meer een rol hierbij spelen zijn: motivatie, commitment en de juiste tools.
Bovendien hebben we het vermogen om te veranderen. Een angst ontstaat vaak ineens en heel snel (soms zelfs binnen een paar minuten). Bijna net zo snel kun je het vaak ook overwinnen!

Als jij er werkt van wilt maken en er dus iets voor doet, gaat het je ongetwijfeld ook iets opleveren.

Wat zijn eventuele contra-indicaties (redenen waarom hulp van jouw Angstcoach minder geschikt is)?2020-08-24T08:42:14+00:00

Indien je je herkent in (een van) de volgende symptomen is hulp van jouw Angstcoach minder geschikt:

• Je bent niet gemotiveerd om iets aan je probleem te doen.
• Je gelooft niet dat je jezelf kunt leren helpen.
• Er is sprake van een acute crisissituatie of een primair verslavingsprobleem.
• Er is sprake van concrete suïcidale neigingen of zeer agressief gedrag.

In deze laatste twee gevallen verwijzen wij je dringend naar je huisarts. Deze zal je verder helpen en zo nodig goed kunnen doorverwijzen.

Ga naar de bovenkant