Ervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen!

Jasmine

De uitgebreide psycho-educatie over hoe mijn lichaam, brein en angst werkt heeft me meer inzicht gegeven en daardoor ben ik mijn lichaam beter leren begrijpen.

Wat ik vooral bij Dominique geleerd heb,  is om mijn negatieve/automatische gedachten om te zetten naar positieve/realistische gedachten. De schriftelijke opdrachten waren voor mij hierbij heel belangrijk. Ik heb hierdoor heel veel inzicht gekregen in mijn gedachten.

Daarna ben ik dagdagelijks, stap voor stap,  bezig geweest met exposure (situaties opzoeken die moeilijk waren) en terwijl te oefenen met realistische gedachten. Zo heb ik eindelijk weer vat op mijn leven beginnen krijgen en is het herstel in de goede richting begonnen.

Ik heb in het verleden niet veel gehad aan therapie waarin er alleen werd gepraat. Ik had echt handvatten nodig om aan mezelf te kunnen werken en die heb ik dan ook bij Dominique gekregen. Zij heeft mij dan ook het meest vooruit geholpen, omdat ze zo gespecialiseerd is in mijn specifieke fobie. Ik ben dus heel tevreden over haar coaching en vol lof over haar oprechtheid, vertrouwen, manier van werken/aanpak en het geven van handvatten.

De online training STOP JOUW ANGST heeft mij de kennis en tools én hoop en vertrouwen gegeven om mijn angstklachten aan te pakken.
Voor ik aan de training begon was ik op een punt beland dat het hopeloos voelde. Alsof het nooit meer zou veranderen, alsof ik maar met mijn angst en de impact daarvan op mijn dagelijks leven moest leren leven. Ik heb sinds een aantal jaar veel last van sociale angst en paniekaanvallen. Ik ben erg alert en schrik snel. Ik sta als het ware altijd ‘aan’. Dat is ontzettend vermoeiend en bovendien ga ik daardoor steeds meer situaties vermijden, met als gevolg dat mijn wereld steeds kleiner wordt. Boodschappen doen, een kaartje posten, de hond uitlaten, autorijden.. allemaal dingen die zo normaal lijken (en dat aanvankelijk ook waren), maar die mij nu heel veel spanning opleveren en daardoor heel veel energie kosten. De drempel om via de huisarts een hulpverleningstraject in te gaan was voor mij te hoog. Dat betekent immers ook de deur uit gaan en contact hebben met mensen, iets wat ik nou juist al een hele tijd actief vermeed.

Via Instagram vond ik het e-book van Dominique: 10 tips om je angst te overwinnen. Dit was voor mij al een enorme eyeopener: praktische tools om je angst aan te pakken. Ook kreeg ik door de woorden van Dominique het vertrouwen en de hoop dat er wél wat aan mijn angst te doen was. Daarom heb ik mij ingeschreven voor de online training (non) stop jouw angst!

Tijdens de training heb ik geleerd dat mijn eigen gedachten over een situatie zowel het probleem als de sleutel zijn. Ik heb geleerd om mijn gedachten waar te nemen en te kiezen, en daarmee heb ik dus invloed op mijn gedachten (en mijn angst!).
Ik vind de opbouw van de lessen heel goed en logisch. Je gaat met kleine en haalbare stappen vooruit. De uitleg van Dominique is heel duidelijk en ze geeft relevante voorbeelden. Ik vind het fijn dat je onderaan de video alle informatie nog eens rustig na kunt lezen. Daardoor kun je op een later moment altijd weer even je geheugen opfrissen. De oefeningen zijn heel concreet en goed te doen, de werkbladen geven mij veel houvast.
Ik voel mij tijdens de training echt gesteund door Dominique. Ze is betrokken, stuurt tussendoor mailtjes om te vragen hoe het gaat en ze reageert snel op vragen. Ik heb de training nog niet volledig afgerond, maar het heeft mij nu al veel gebracht. Ik durf meer en vermijd minder. Dankjewel Dominique!

Toen ik bij Dominique kwam zat ik in een complete isolatie naar de buitenwereld toe . Mijn doel was om terug stap voor stap te kunnen functioneren in die buitenwereld. Ik had direct een goed en veilig gevoel in ons eerste gesprek en geloofde er zelf in dat het zou lukken!

Mijn ervaring was dan ook heel positief! Dankzij Dominique heb ik de stap naar de buitenwereld alleen kunnen zetten, zonder de angstige gevoelens, zonder de evenwichtsstoornissen en zonder mij onveilig te voelen. Het heeft mijn zelfvertrouwen enorm gesterkt en dat is een fantastische ervaring!

Aarzelend schreef ik me in om eindelijk iets te doen aan mijn claustrofobie en mijn angst voor liften…
Het werd een meer dan aangenaam traject! Een hele mooie cursus die me stap voor stap hielp om mijn angst te erkennen en onder ogen te zien met nadien een oefendag. Dominique nam toen ook alle tijd om mij stilaan weer in de lift te laten stappen op mijn tempo en op het einde van die dag nam ik samen met haar zelfs meerdere keren de lift! Nu heb ik zelfs al eens alleen de lift genomen! Een hele grote verandering in mijn leven die alles een stuk gemakkelijker maakt. Dankbaar dat ik dit mocht doen!

Ik heb bij Dominique jaren geleden een traject gevolgd via huisbezoeken. Zij ging met mij samen al mijn angsten aan en liet me deze stap voor stap ondergaan met de nodige therapeutische begeleiding. Dominique heeft me toen werkelijk mijn leven teruggegeven en zelfs veel meer. Na een intense periode van angst ben ik na haar begeleiding de eerste keer dat jaar het vliegtuig ingestapt. Reed ik zelf over de autosnelweg zonder enig probleem. Door omstandigheden en vele tegenslagen ben ik momenteel deels hervallen. Wat ben ik blij dat ik nu een online programma bij Dominique kan volgen! Zij heeft zulke goede handvaten en was een enorme hulp! Aanrader om met haar samen te werken!

Jade

Werken met Dominique heeft een enorm essentiële rol gespeeld in het omgaan met mijn angststoornis. Door effectief de dingen te gaan doen waar ik in de eerste plaats bang voor was, heb ik geleerd dat het belangrijk is om de zaken te relativeren. Dingen zijn vaak niet zo eng als dat ze er op het eerste gezicht uitzien. Als je toegeeft aan je angst, zal je leefwereld alleen maar kleiner en kleiner worden.

Plekken met mensen vond ik eng. Ik lag niet goed in de klasgroep, durfde niet naar school te fietsen en was bang voor confrontaties met leeftijdsgenoten. Ik had een grote passie voor performen, maar bleef het liefst van al heel de dag thuis in mijn veilige cocon.

Intussen ben ik 21 jaar. Ik ben volop aan het bouwen aan mijn carrière als actrice/stand-upcomedian. Ik ben al samen met mijn grote idool, Bart Cannaerts, op tour geweest als zijn voorprogramma en heb een rol mogen spelen in een jeugdserie. Elke dag besef ik hoe gelukkig ik ben dat ik dit allemaal mag meemaken. Ik neem zelfstandig de bus, trein, tram,… ook als het schemert of donker is en ik durf gerust mensen die ik niet ken in het straatbeeld aan te spreken. Ik heb een fijne vriendengroep en heb sinds een half jaar ook een vriend die me heel gelukkig maakt!

Dit alles heb ik voor een groot stuk aan Dominique te danken! De opdrachten waren altijd wel confronterend, omdat ik ging oefenen in wat in mijn ogen gruwelijke nachtmerries waren. Alleen wandelen door de winkelstraat, alleen de bus nemen, rondwandelen op de speelplaats van een middelbare school. Maar achteraf was ik altijd zo ontzettend trots op mezelf! Dominique liet me beseffen dat de dingen waar ik bang voor was echt niet zo angstaanjagend waren als ze eruit zagen. Ze gaf me dat extra duwtje in de rug om op internaat te gaan, naar de toneelschool en daar ben ik volledig open gebloeid. Voor al die zaken kan ik haar dus alleen maar heel erg bedanken!

marie

Ik heb mijn angst/dwang probleem goed kunnen aanpakken, Ik vond het ook leuk dat ik altijd bij Dominique terecht kon. De theorie en opdrachten dat ik kreeg hielpen ook heel goed en zo was ik ook ‘verplicht’ om eraan te werken.  Ik had nogal de neiging om het dan wat te laten en niet streng genoeg te zijn voor mijzelf, dus ik was blij dat Dominique dat wel was, zo werd ik ook wat strenger waardoor ik mijn angst minder toeliet.

Ik vond het ook goed dat er veel uit mezelf moest komen en we samen bv “zinnetjes” maakte die ik kon zeggen/denken terwijl ik een angstaanval had. Zo waren de zinnetjes ook echt van mij en geloofde ik er in. Ik kon het ook makkelijker onthouden en toepassen :).

Ik vond het ook fijn te weten dat ik altijd bij Dominique terecht kon. Eigenlijk alleen maar positieve ervaringen!

Wat mij vooral heel veel heeft geholpen, en waar ik veel aan had was het feit dat mensen zoals Dominique bestaan. Iemand die het niet als een taboe behandelt, maar wel weet hoe ze jou ermee kan helpen om dit te overwinnen.

Het weten dat er iemand is die begrijpt wat ik denk en voel en die me hierin wegwijs kan maken. Ik heb veel geleerd van de info die ik kreeg omtrent mijn angst, hoe het precies in elkaar zat, wat Dominique  er zelf van dacht als coach en wat haar eigen ervaringen ermee waren.

Er werd niet teveel aandacht gegeven aan mijn fysieke symptomen wat mij in zekere zin ook op een of andere manier meer zelfzeker maakte. Het niet van een mug een olifant maken maar dan omgekeerd.

Ik ging inzien dat mijn angst dan toch niet zo groots en spectaculair was als dat ik dacht en dat ik het daardoor gewoon kon negeren.

De hulp via mail heeft me sterker gemaakt door het zwart op wit te lezen.
Wat het ook heeft doen slagen was het duidelijk maken dat ik normaal ben en dat er een heleboel mensen zijn net zoals ik.

Door al deze dingen heb ik weliswaar van mijn grote monster (de angst) een heel kleine herrie maker kunnen maken!

Mijn ervaring met Dominique van jouw Angstcoach was voor mij heel aangenaam. Ik heb heel veel geleerd over mezelf en ben me goed bewust geworden van wat er allemaal speelde in mijn hoofd. Ik heb heel goede technieken geleerd die ik kan gebruiken op momenten dat het nodig is. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik mijn angstprobleem de baas kan. Ik vond het heel fijn dat ik doodnormaal werd behandeld en ik had nooit het gevoel dat ik raar was of gek of dat zij alles beter wist over mezelf dan ikzelf( iets wat ik bij eerdere therapeuten wel eens had).

Ik heb alleen maar positieve ervaringen gehad in het werken met Dominique. Ze heeft me van in het begin moed gegeven om ervoor te gaan. Ze heef veel geduld getoond, mij nooit tot iets verplicht, en toch kracht gegeven om ertegen in te gaan. Ze heeft vele kilometers afgelegd om tot bij mij te komen, maar voor mij was het dat allemaal waard. Ik ben een nieuw mens geworden door haar. Echt waar ! Ik ben heel dankbaar…

Het gaat heel goed met mij. Ik ben mijn angst de baas. Wat mij vooral heeft geholpen is dat Dominique me serieus nam, dat ze begreep wat ik doormaakte en dat ze mij de juiste handvaten heeft aangereikt. Waar het vooral op neer kwam is het accepteren van de angst. Op het moment dat ik het ging accepteren en er niet meer tegen vocht ging het veel beter.

Het was voor mijn ouders en mezelf altijd een flinke afstand om naar Dominique toe te komen, maar het was het zeker waard. Z is de enige geweest met wie ik écht over mijn angst heb gesproken en die me écht heeft geholpen. Het feit dat ik alles tegen haar kon zeggen en ze precies niets raar vond van wat ik zei, maakte het voor mij mogelijk om voor het eerst écht eerlijk te zijn. Dingen te benoemen die ik amper durfde uit te spreken tegen iemand anders. Doordat zij zo begripvol reageerde, durfde ik er nadien ook tegen anderen meer open over te zijn. De inleidende infosessie, de schema’s die ik moest invullen om je denkpatroon te veranderen en de doe-opdrachten zijn een succesvolle combinatie. Dominiquee doet die ook zeer goed in kleine stapjes, zodat het doenbaar blijft maar je wel vooruitgaat. Eentje die ik bij geen enkele vorige psycholoog heb gehad. Met praten alleen geraak je er niet. Je moet op één of andere manier met je angst geconfronteerd worden, hoe moeilijk dat ook is.

Als kind was ik altijd al bang om over te geven. Een beetje misselijkheid was meteen voldoende om even hysterisch te worden, maar hier bleef het altijd bij. Toen ik bij Dominique terecht kwam, was de angst echter zo erg geworden dat het bijna niet meer leefbaar was. Elke minuut van de dag dacht ik aan overgeven en analyseerde ik alle mogelijke risico’s; zo kon op elke deurklink een buikgriepvirus zitten en was iedere persoon mogelijks besmet.
Daarom meed ik mensen, raakte ik zo weinig mogelijk aan en ontsmette ik voortdurend mijn handen. Na een tijd werd zelfs ik te bang om te eten. Hierdoor verloor ik meer dan 10kg in nog geen twee maanden tijd. Aangezien ik natuurlijk niet alle risico’s kon vermijden en ik achteraf vast ‘fouten’ had gemaakt, kreeg ik regelmatig hevige paniekaanvallen. Ik voelde me elke dag misselijk, omdat ik het gevoel van angst en misselijkheid niet meer van elkaar kon onderscheiden. Elke dag opnieuw was ik ervan overtuigd dat ik die dag zou moeten overgeven, en op die momenten wou ik nog liever te sterven.
Jarenlang was ik terughoudend om hulp te zoeken voor mijn emetofobie, omdat ik dacht dat men mij uiteindelijk zou dwingen om over te geven. Dominique maakte gelukkig al snel duidelijk dat dit niet het geval was. De bedoeling was om mijn negatieve gedachten en gevoelens rond overgeven aan te pakken, te herprogrammeren als het ware.
In het begin geloofde ik niet dat dit ooit zou lukken, maar na een tijd begon ik te merken dat de zinnen – die we hadden opgesteld als alternatieve, positieve gedachten – erg geruststellend werkten. Na een tijd deed ik steeds minder aan risicoanalyses, en door visualisatieoefeningen koppel ik overgeven steeds minder aan paniek en angst.
Paniekaanvallen komen ondertussen niet meer voor, omdat ik het gevoel snel herken en dan kan kalmeren. Bovendien kan ik eindelijk terug genieten van (uit)eten! Aangenaam zal overgeven nooit worden, maar dat is het voor niemand – ik weet nu gewoon dat ik het aan zal kunnen en dat de angst voor erger is dan het overgeven zelf.
Dominique is een heel aangename therapeute met héél veel geduld. Wanneer ik in de put zat door iets anders dan de emetofobie, nam ze de tijd om hiernaar te luisteren en gaf ze waardevolle tips die mijn leven werkelijk hebben veranderd. Zo hielp ze me bijvoorbeeld om belangrijke knopen door te hakken, uitstelgedrag te verminderen en voor mezelf op te leren komen.
Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet om deze fobie aan te pakken, en ben Dominique eeuwig dankbaar voor alle moeite en lessen die ik heb geleerd. Ik kom van erg ver, maar ik durf nu te zeggen dat er van emetofobie geen sprake meer is – en als ik het kan, kan iedereen het!

Mijn leven nam een totaal andere en positieve wending sinds ik het AngstCentrum in Londerzeel – nu jouw Angstcoach – leerde kennen.  Ik had meteen een goed gevoel tijdens de intake en de educatie die in groep werd gegeven aan cliënten en hun partners.  Na meer dan 30 jaar leven met paniekaanvallen had ik eindelijk hoop op herstel.

En inderdaad, in minder dan 4 maanden ben ik een ander mens geworden.  Ik ben een stuk rustiger geworden, leef met minder stress en kan mijn angsten beheersen.  De therapie dwingt mij anders te denken, waardoor ik meer controle krijg over de oorzaken die leiden tot paniekaanvallen.  Het gaat met vallen en opstaan, soms is er een terugslag, maar de oefeningen helpen me om er steeds weer bovenop te komen.  De sterkte van de therapie volgens mij, is dat ik alles zelf in de hand hou.  Ik kan zelf de onderwerpen kiezen waaraan ik wil werken, het tempo en de frequentie.  De oefeningen die mij worden aangeleerd neem ik mee naar huis en worden een onderdeel van mijn denken.

Ik hoop dat deze getuigenis mensen die met angst leven ertoe kan aanzetten om contact op te nemen met dit centrum. De instapdrempel is heel laag en de resultaten bemoedigend.

Na een lange weg langs diverse hulpinstanties, psychiaters, psychologen enz. ben ik uiteindelijk bij Simone van jouw Angstcoach terecht gekomen.

Jarenlang vechten tegen en vluchten voor je angst- en dwangproblematiek maakt je moedeloos en somber.
Vooral de schaamte, het schuldgevoel bij mezelf en het onbegrip van de mensen om je heen drijven je zelf in een hoek van wanhoop.

Simone was op dat moment niet alleen voor mij, maar ook voor mijn gezin, de reddende engel. Geen wachttijden, geen afgebakende behandeltijd, geen kokervisie maar duidelijke uitleg, begrip, empathie, erkenning, kortom een uitgestrekte hand die je uit het drijfzand trekt. En je wordt vastgehouden totdat je weer zelfstandig kunt functioneren.

Ik heb nu weer  een gelukkig leven en geniet nog steeds van iedere dag. Tuurlijk zijn er nog weleens moeilijke dagen, maar ook dan is Simone er
nog steeds om je weer ‘back to basic’ te brengen.

Mijn advies voor mensen die worstelen met een angst- en dwangproblematiek: blijf er niet mee rondlopen, schaam je niet, trek aan de bel en zoek hulp. En zeker met zo’n coach als Simone zul jij ook weer kunnen leren genieten van het leven.

Snel in contact

Heb je vragen of kom je graag met ons in contact? Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op!