1-op-1 therapie

Persoonlijke begeleiding en coaching bij het overwinnen van jouw angst!

25+ jaar

gespecialiseerd in angstproblematiek

900+

tevreden cliënten

100% inzet

van onze angstcoaches

Persoonlijke begeleiding en therapie bij angststoornissen

Heb jij behoefte om persoonlijk begeleid te worden door een professionele angst therapeut om jouw angsten te overwinnen? Wil je dit graag face-to-face doen en hecht je veel waarde aan dit persoonlijk contact? Jouw doel wordt ons doel en samen gaan we resultaatgericht aan de slag om ervoor te zorgen dat angst geen hoofdrol meer speelt in jouw leven. Als jij gemotiveerd bent om jouw probleem aan te pakken, gaan we ongetwijfeld succesvolle stappen zetten!

angsttherapie

Hoe ziet een 1-op-1 coaching eruit?

1. Kennismaking en intake

Tijdens een eerste vrijblijvende afspraak kun je kennismaken met een van de therapeuten van jouw Angstcoach. Je krijgt een indruk van onze werkwijze en bent in de gelegenheid om al je vragen te stellen. De therapeut zal jou tevens een aantal klachtenlijsten voorleggen en diverse vragen stellen zodat er een goed beeld kan worden gevormd van de angstklachten en hulpvraag. Samen wordt er gekeken naar passende mogelijkheden voor hulp en ontvang je informatie over praktische zaken.

2. Educatie

Wanneer jij hebt beslist dat je graag aan de slag wilt, gaan we samen een coachtraject vormgeven. Hierin starten we altijd met een psycho-educatie. Je ontvangt heldere informatie over diverse aspecten die met jouw angstprobleem te maken hebben.

Je leert over:

 • wat angst nu eigenlijk is en waar het vandaan komt,
 • wat de oorzaak is van jouw angstprobleem,
 • hoe het angstmechanisme werkt,
 • waar jouw fysieke klachten vandaan komen,
 • hoe je de vicieuze cirkel van paniek kunt doorbreken
 • en meer..

Kortom, je leert jouw probleem begrijpen, kent de oorzaak ervan en wordt dus in staat gesteld om dit succesvol te gaan aanpakken.

3. Braintraining

Vervolgens ga je aan de slag met een cognitieve training. Dit onderdeel noemen we de braintraining. In deze braintraining leer je namelijk waar de oorzaak van jouw probleem precies zit en hoe je dit kunt aanpakken.

Je gaat aan de slag met de inhoud van jouw gedachten. Wat denk je eigenlijk? Je stelt jezelf hierover vragen als: is dit wel realistisch, constructief of is dit überhaupt prettig?  Je gaat bekijken of je betere alternatieven kan formuleren. Gedachten die veel realistischer zijn, en dus eigenlijk veel aannemelijker. Vervolgens ga je leren hoe je deze gedachten ook effectief toe kunt passen. Logischerwijze ga je je bij deze gedachten veel beter voelen.

4. Gedragstherapie

Als laatste ga je, stap voor stap, het geleerde toepassen in de praktijk. Exposure noemen we dit. Nog altijd de meest effectieve methode om je angst aan te pakken. Misschien herken je dat je al behoorlijk wat vermijdingsgedrag hebt opgebouwd. Ga je dingen uit de weg omdat ze jou angst geven, breidt dit zich misschien wel uit naar andere zaken of merk je dat drempels steeds hoger worden.

Of misschien vermijd je niet zozeer heel bewust maar is er sprake van subtiele vermijding. Dan ga je nog wel situaties aan, maar ben je ondertussen veelal bezig met bijvoorbeeld de uitgang in de gaten te houden, jezelf voortdurend gerust te stellen of je gsm paraat houden. We noemen dit ook wel veiligheidsgedrag.

Vermijden lijkt te helpen tegen de angst, immers heb je er dan geen last van. Dit is natuurlijk niet zo, want door te vermijden blijft je angst bestaan. Hij wordt er zelfs door versterkt. Je leert niet dat angst overgaat in een situatie en geeft jezelf het idee dat het enkel overgaat als je de situatie verlaat of vermijdt.

Tijd dus om dit anders aan te pakken!

Juist door vaak te doen waar je bang voor bent, wen je aan je angst en zakt deze steeds sneller. Dit doe je beter niet zomaar. Het heeft namelijk vaak geen zin om je bloot te stellen aan hevige doemscenario ‘s. Het is van belang om dit juist stap voor stap en heel doordacht aan te gaan pakken. Deze exposure is dus wel aan een aantal richtlijnen verbonden.  Uiteindelijk gaat het er om dat door vaak te doen waar je bang voor bent, je went aan je angst en deze angst steeds sneller zakt.

5. Afronding

Wanneer je doelen zijn behaald en je zelfstandig verder kunt, is het tijd om af te ronden. Samen hebben we nog aandacht voor terugvalpreventie. Je leert een plan op te stellen voor het geval je nog eens opnieuw wordt geconfronteerd met jouw angst.

De deur blijft uiteraard voor jou open en je mag altijd terug contact opnemen met jouw therapeut. Tevens behoudt je toegang tot het online programma en kun je dus altijd zelf nog eens even het een en ander opfrissen als dit nodig is.

Tarieven

Intakegesprek € 75
Korte sessie (45-60 minuten) € 75
Lange sessie (90-120 minuten) € 130
Exposuresessie (+/- 4 uur) € 295

Meld je aan

Stop nu jouw angst!

“Ik had echt handvatten nodig om aan mezelf te kunnen werken en die heb ik bij Dominique gekregen. Zij heeft mij het meest vooruit geholpen, omdat ze zo gespecialiseerd is in mijn specifieke fobie.”

Yasmine

“Elke dag besef ik hoe gelukkig ik ben dat ik dit allemaal mag meemaken. Ik neem weer zelfstandig de bus, trein, tram…”

Jade

“Dankzij Dominique heb ik de stap naar de buitenwereld alleen kunnen zetten, zonder de angstige gevoelens, zonder de evenwichtsstoornissen en zonder mij onveilig te voelen. Het heeft mijn zelfvertrouwen enorm gesterkt en dat is een fantastische ervaring!”

Sandra

Onze angstcoaches / therapeuten

Simone Ramakers
Simone RamakersPsychologe
Graag begeleid ik je in het praktisch aanpakken van je angst en help ik je aan de benodigde tools. We duiken niet in het verleden, maar kijken vooral naar wat we nu kunnen veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat jij ook weer grip op je leven kunt krijgen en je angst kan overwinnen!
Liselot Vangronsvelt
Liselot VangronsveltPsychologe
Ik help je graag om inzicht te krijgen in je angstprobleem en hou je een figuurlijke spiegel voor waarmee we samen je gedachten en gedrag in kaart brengen. Hierbij help ik je om deze stap voor stap te veranderen en je angstprobleem te overwinnen. Je zult versteld staan van wat je bereiken kunt!
Dominique Reintjens
Dominique ReintjensGedragstherapeute
Je mag mij zien als een sociale gereedschapskist voor de vastgelopen mindset. Ik help kinderen en volwassenen met angst en of spanningsklachten namelijk om met behulp van concrete tools hun probleem aan te pakken en op te lossen. Samen krijgen we dit voor elkaar!

Snel in contact

Heb je vragen of kom je graag met ons in contact? Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op!

   Snel in contact

   Heb je vragen of kom je graag met ons in contact? Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op!