Over Dominique Reintjens

Gedragstherapeute
jouw Angstcoach

Ik wil je eerst vertellen wie ik was..

Ik was een bang kleutertje dat altijd haar beste vriendinnetje nodig had om naar school te durven gaan. Ik was een kind dat mijn ouders altijd door het hoge gras moesten dragen omdat ik bang was voor alle insecten. Ik durfde niet bij mijn oom en tante op bezoek omdat de hond ons daar altijd zo akelig deed begroeten.

Ik was als een bang vogeltje toen ik na het middelbaar de stap maakte naar mijn vervolgopleiding. Ik voelde mij niet goed in deze opleiding, maar vooral in de groep van studiegenoten. Wat deed ik? Ik koos ervoor om te stoppen. Vermijden!

Vermijden was overigens mij helemaal niet onbekend. Dit was in de loop der jaren zowat mijn strategie geworden als het ging om, voor mij, moeilijke situaties.

Rond mijn 22ste kreeg ik, naar aanleiding van nare privé omstandigheden, mijn eerste paniekaanvallen.

Ik kreeg ineens geen lucht, mijn hart explodeerde zowat uit mijn borstkas en ik duizelde zo erg dat ik dacht niet meer te kunnen functioneren. Ik werkte toen al als zzp’er bij het Angstcentrum en toch had ik niet direct die link gelegd naar mezelf. Tijdens mijn werk had ik nergens last van. Maar vrije dagen, en zeker vakanties waren slopend! Dan had ik ‘het’ weer en wist ik geen blijf met mijzelf.

Op het moment dat ik merkte dat ik niet meer met mijn hond alleen het bos in durfde, drong het pas echt tot mij door! Dit was niets lichamelijks, dit was psychisch, het zat tussen mijn oren! Ik had ‘maar’ gewoon paniekaanvallen en gedroeg mij niet anders dan mijn eigen cliënten! Ik wist dus hoe ik dit kon aanpakken!! En dat deed ik…

Wie ben ik nu dan?

Ik ben ervan overtuigd dat je bent wie je denkt dat je bent. Voor mij betekent dit dat ik een volwassen, onafhankelijke en zelfverzekerde vrouw ben. Ik ben een moeder van twee heerlijke boys, vrouw van een veels te lieve man. Ik ben zelfstandig ondernemer met een druk professioneel leven. Ik ben een vriendin die altijd in is voor leuke dingen. Ik ben een (schoon)dochter, zus, buur, collega en ga zo maar door. Ik ben heel veel!

De afgelopen jaren heb ik zoveel tools gevonden en ontwikkeld om mijn cliënten hierin te helpen. Door hen te begeleiden in een trainingstraject gericht op doelen en resultaat hebben ze zichzelf ook weten te bevrijden van de dwangbuis van angst. Ik voel dat ik hier nog veel meer mensen mee kan helpen!

What’s in it for you?

Je mag mij zien als een soort sociale gereedschapskist voor de vastgelopen mindset. Ik help kinderen en volwassenen met angst en of spanningsklachten namelijk om met behulp van concrete tools hun probleem aan te pakken en op te lossen.

Een duidelijke stap-voor-stap “how-to” is onmiskenbaar belangrijk.

Ik geloof dat iedereen met een gezond verstand in staat is om zijn of haar angstprobleem op te lossen!
Motivatie, commitment en de juiste tools zijn de drie elementen die hierin van belang zijn.

angsttherapeut

Al ruim 14 jaar werk ik als gedragstherapeute. Ik werk enkel met kinderen en volwassenen met angstproblematiek. Ik heb mijzelf dus enorm in deze problematiek gespecialiseerd en er is niet veel dat ik niet weet aan te pakken samen met mijn gemotiveerde cliënt! Het geeft mij enorm veel voldoening als ik zie en hoor dat cliënten in staat zijn om zich weer terug gelukkig te voelen, een positieve maar vooral realistische mindset hebben en weer activiteiten durven ondernemen die ze eerst niet voor mogelijk meer hielden. Dat ik ze hierbij heb kunnen en vooral mogen helpen, maakt mij enorm trots.

Wil jij samen met mij jouw angstprobleem aanpakken?

Ik leer je hoe belangrijk een juiste mindset is, hoe je deze kunt creëren en vervolgens toepassen zodat ook jouw angst ruimte kan maken voor een leven waarin je lekker in je vel zit en je niet meer belemmert voelt door onrealistische gedachten.

Mijn gereedschapskist wordt ook jouw gereedschapskist en je weet precies welke tools je moet inzetten als jouw angst nog eens de kop opsteekt.