Stop jouw hypochondrie
binnen 12 weken!

een duurzame aanpak om een gezondere relatie met jouw lichaam op te bouwen

Zorg voor rust in je hoofd met dit uniek programma!

Ontwikkeld vanuit een bewezen methode en jarenlang succesvol toegepaste technieken

Ben jij er vaak stevig van overtuigd dat je een ernstige ziekte hebt? En voel je vaak allerlei sensaties in je lichaam die jou telkens weer het ergste scenario laten denken?

Kun jij je slechts tijdelijk of zelfs onvoldoende laten geruststellen door artsen en specialisten en ben je voortdurend online op zoek bij ‘dr. google’?

Voel jij je snel onrustig worden als je anderen hoort praten over iemand met gezondheidsproblemen en heb je de neiging om dit meteen op jezelf te betrekken? Misschien vermijd je zelfs series, boeken, films die gaan over ziekenhuizen of ziekte…

Val je, tot jouw spijt, je omgeving vaker lastig met bevestigings-vragen en vind je het heel moeilijk om hiermee te stoppen? Misschien vind je het zelfs fijn als iemand anders jouw klachten regelmatig controleert?

Ben je voortdurend bezig met het controleren van je eigen lichaam op mogelijke ‘verdachte’ zaken? Of vermijd je misschien zelfs juist de confrontatie met je eigen lichaam?

De angst om een ernstige ziekte te hebben of te krijgen kan een hele grote negatieve impact op je leven hebben. Soms is het zelfs voortdurend in je hoofd aanwezig. Met als gevolg dat je vooral ook erg gefocust zal zijn op je lichaam en je hierdoor ook daadwerkelijk alles zult opmerken.

Je zit vast in een vicieuze cirkel.

Je wilt hieruit! Maar weet niet hoe..

vicieuze cirkel van hypochondrie

Gelukkig kun je deze vicieuze cirkel wel doorbreken!

Hoe zou het zijn als je…

gezond kan reageren op eigen lichamelijke gewaarwordingen

op een realistische manier naar je eigen lichaam en gezondheid kan kijken

verhalen kan horen over mensen met gezondheidsproblemen zonder dit op jezelf te betrekken

‘dr. Google’ vaarwel kan zeggen

enkel nog naar je huisarts of specialist gaat als dit gegrond is

vertrouwen hebt in jezelf en je eigen lichaam en gezondheid (zonder je lichaam te moeten controleren!)

je weer kan richten op wat belangrijk is in je leven en geen onnodige energie meer hoeft te verspillen!

voor eens en altijd de vicieuze cirkel van hypochondrie kan doorbreken!

Ben jij klaar met voortdurend die twijfels over je lichaam?

Ongeveer 5 % van de bevolking kampt met hypochondrie.  Dat is 1 op de 20. De kans is dus groot dat jij minstens nog iemand kent met dit probleem, ook al ben je hier misschien niet van op de hoogte.

Het is een van de meest voorkomende angststoornissen die we kennen. Jaarlijks behandelen we ongeveer een 50-tal mensen met deze angststoornis binnen onze groepspraktijk. Dat is dus best wel veel en dat draagt bij aan onze zeer gespecialiseerde kennis over dit angstprobleem en de aanpak hiervan.

Ik werk zelf al sinds 2005 als gedragstherapeute en angstcoach.
Ik geloof dat iedereen met een gezond verstand in staat is om zijn of haar angstprobleem op te lossen!

Motivatie, commitment en de juiste tools zijn de drie elementen die hierin heel belangrijk zijn.

De gemeenschappelijke deler binnen al mijn behandeltrajecten is een duidelijke stap-voor-stap aanpak.

Weten WELKE stappen je dient te zetten en vooral ook weten HOE je dit doet.

Deze kennis en ervaringen deel ik allemaal met jou in het online programma Stop jouw hypochondrie.

Het programma     

hypochondrie aanpakken

Stop jouw hypochondrie

12 weken programma

vol videolessen en opdrachten

Je volgt het programma 12 weken voor het beste resultaat

live Q&A's

Persoonlijke begeleiding tijdens jouw traject

Stel je vragen tijdens live online vraagsessies

online community

Jij bent niet alleen! ontmoet gelijkgestemden

Vind begrip en steun bij lotgenoten

bonusmodule mindfulness

heerlijke meditaties en ontspanningsoefeningen

leer je gedachten los te laten met deze fijne meditaties

I got your back!

Binnen het programma wordt gespecialiseerde kennis in angstproblematiek gecombineerd met een 17+ jaar aan ervaring. Wij weten wat werkt en wat niet werkt. Het programma stelt jou in staat om, met behulp van de juiste kennis en tools, jezelf te leren helpen. Elke module is een stap in de richting naar het verwezenlijken van jouw einddoelen. Het is een proces en dit kost tijd.

Maar… doe er iets voor en je krijgt er gegarandeerd iets voor terug!

Ik help je graag mee tijdens de online vraagsessies. Daar mag jij al je vragen stellen en ondersteun ik jou in jouw proces.

Dominique Reintjens

Ervaringen van deelnemers

Dit kun jij bereiken

Rust in je hoofd

Ervaar hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw doemgedachten minder impact hebben en zelfs uitblijven.

Aandacht voor de belangrijke dingen

Door minder bezig te zijn met jouw angst en jouw lichaam, zul je opmerken dat je veel meer aandacht weer zult hebben voor de belangrijke dingen in het leven.

Onafhankelijkheid

Ervaar weer wat het is om volledig op jezelf te kunnen vertrouwen en niet meer afhankelijk te zijn van de bevestiging of geruststelling van anderen.

Vertrouwen in jouw eigen lichaam

Laat de controle los en ervaar dat je weer kunt vertrouwen op jezelf en jouw eigen lichaam.

Sterk in je schoenen

Voel je krachtig en vol vertrouwen dat je om kan gaan met de mooie, maar ook de moeilijke dingen in het leven.

Paniekvrij

Ervaar dat jouw lichaam niet meer onnodig in de paniekmodus terecht komt en jij dus geen ongewenste paniekaanvallen meer meemaakt.

online programma stop jouw hypochondrie

Wil jij aan de slag met het programma?

Eenmalige investering van € 89,- (incl. btw)

Ben je ervan overtuigd dat het programma Stop jouw hypochondrie jou gaat helpen? Meld je dan aan en je kunt direct van start.

Jarenlange toegepaste en bewezen technieken

Concrete en toepasbare tools, tips en handvatten

Met ondersteuning van jouw Angstcoach

Volg de training lekker op jezelf vanuit huis

Zet de stappen en je hebt gegarandeerd resultaat!

online programma stop jouw hypochondrie

Wil jij aan de slag met het programma?

Eenmalige investering
van € 89,- (incl. btw)

Ben je ervan overtuigd dat het programma Stop jouw hypochondrie jou gaat helpen? Meld je dan aan en je kunt direct van start.

Jarenlange toegepaste en bewezen technieken

Concrete en toepasbare tools, tips en handvatten

Met ondersteuning van jouw Angstcoach

Volg de training lekker op jezelf vanuit huis

Zet de stappen en je hebt gegarandeerd resultaat!

Het programma geeft je toegang tot:

Stap voor stap methode

In 12 weken tijd leert het programma jou aan de hand van 6 modules welke stappen je dient te zetten om jezelf te bevrijden van paniekaanvallen. Het lesmateriaal is opgebouwd uit videolessen met bijbehorende opdrachten en zit boordevol waardevolle info en inzichten, tools, handvatten en voorbeelden. Ik neem je figuurlijk bij de hand en begeleid je tijdens jouw proces. Ik leer je hoe je omgaat met het pestkopje in je hoofd en hoe je middels succeservaringen jouw eventuele vermijdingsgedrag kunt doorbreken.

Ondersteuning van jouw Angstcoach

Het programma is zo opgebouwd dat je, mits gemotiveerd natuurlijk, alle stappen op jezelf kan doorlopen. Een steuntje in de rug of hulp bij bepaalde opdrachten kan echter van grote meerwaarde zijn. Daarom dat we elke maand een online vraagsessie plannen waarin je al je vragen kan stellen en zo bijgestaan kan worden tijdens dit traject. Na aanmelding ontvang je vanzelf telkens een uitnodiging voor deze sessies. Kun je er niet bij zijn? Geen probleem. Stuur je vraag door per email en je ontvangt snel een replay van de vraagsessie en kunt nog in zijn geheel bekijken. Zeker interessant om de vragen van andere deelnemers mee te krijgen!

Community van lotgenoten

Misschien heb je soms het gevoel alsof jij de enige bent met dit probleem. Waarschijnlijk heb je al wel gehoord dat maar liefst 1 op de 5 mensen een angststoornis heeft of zal ontwikkelen. En dat meer dan de helft van de bevolking wel eens angstklachten ervaart.

Wil jij graag horen van anderen met een gelijkaardig angstprobleem? Kom in onze besloten facebookgroep en deel jouw ervaringen met anderen. Regelmatig worden hier challenges gedeeld, inzichten meegegeven en natuurlijk blijven we op deze manier betrokken bij jou als deelnemer.

Onbeperkte toegang

Idealiter doorloop je het programma in ongeveer 12 weken. Je bepaalt echter zelf de tijd die je nodig hebt om alle stappen en oefeningen te doorlopen. Heb je wat meer tijd nodig? Geen probleem! Het programma heeft geen ‘verloopdatum’. Het blijft voor jou beschikbaar en je kunt er dus altijd nog eens terug in snuffelen wanneer nodig.

Bonusmodule: heerlijke mindfulness oefeningen

In deze bonusmodule heb je toegang tot enkele hele aangename mindfulness oefeningen. Deze zullen je helpen met het visualiseren van jouw doelen en het leren omgaan met jouw belemmerende gedachten.  Ook kun je heerlijk leren ontspannen en in het hier-en-nu komen middels een ontspanningsoefening.

​De modules

In deze module gaan we concreet richting geven aan wat jij wilt bereiken met dit programma. Je probleem wordt hier goed in kaart gebracht, zodanig dat heel duidelijk wordt hoe jouw angst in je leven speelt en naar welke persoonlijke doelen je gaat toewerken.

Om iets de baas te kunnen worden, is het van groot belang dat je goed begrijpt hoe het in elkaar steekt. Daar gaan we dus samen mee van start!

In deze module ga je leren over angst en de oorsprong hiervan. Je gaat goed de wisselwerking tussen je gedachten, je gevoelens en je gedrag leren begrijpen en hoe dit van belang is bij het ontstaan en in stand houden van jouw probleem. Ook leer je beter het angst-denksysteem kennen, de vicieuze cirkel van angst en hoe deze zaken een rol spelen bij hypochondrie.

Dit is een langlopende module, gewijd aan allerlei oefeningen en technieken die te maken hebben met je manier van denken en met de inhoud van je gedachten. Deze module zal tegelijk oplopen met module 4 en 5.

Dit gaat zowel over je angstdenksysteem beter leren herkennen en betrappen als over belangrijke onderbewuste denkschema’s veranderen enz.

Je eigen denken gaat geen geheimen meer voor je hebben en je gaat je beter bewust zijn van de denkfouten die de revue kunnen passeren en hoe je hiermee om kan gaan.

Je hypochondrie zal zich vaak ook in je gedrag uiten. Denk maar aan controlehandelingen, het vragen van bevestiging of het vermijden van allerlei zaken of situaties.

In deze module wordt aan deze gedragingen aandacht besteed. Door deze handelingen te stellen, houd je namelijk je angst in stand. Dit is dus een belangrijk iets om te gaan doorbreken. Terwijl je stap voor stap bezig bent je gedachten aan te pakken, ga je tegelijkertijd ook met je gedrag aan de slag.

We bouwen dit stap voor stap op, zodat je stelselmatig meer vertrouwen krijg in je eigen kunnen en je succeservaringen opdoet!

Deze module leert jou diverse technieken om je kennis nu in de praktijk te gaan toepassen. Leer hoe je jouw gedachten kunt beïnvloeden ervoor en kunt zorgen dat jouw ‘nieuwe’ gedachten jou ook blijvend zullen helpen.

Hoe meer je oefent met de lessen uit deze module, des te beter word jij in het verbannen van jouw hypochondrisch denken en gedrag uit je leven. Je gaat kunnen ervaren dat het wel degelijk mogelijk is om anders te leren denken!

Als je aan deze module begint, heb je al een mooi traject afgelegd waarin je ongetwijfeld heel wat geleerd hebt om sterker te staan dan je angst.

Toch wil dit niet zeggen dat je angst niet nog eens kan opspelen. Zeker in periodes waarin je bv. erg gestresst of moe bent, of wanneer je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt is dit niet vreemd. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn en te beseffen dat een terugval heel normaal is en dus zeker geen teken van mislukking.

In deze module leer je hoe je een eventuele terugval kunt voorkomen of wat je kunt doen als je een terugval ervaart.

Als bonus ontvang je een drietal heerlijke minddfulness-meditaties die jou helpen bij het verwezenlijken van jouw doelen.

Laat deze meditaties jou tijdens het hele traject ondersteunen en zorg zo voor rust en ontspanning!

​De modules

In deze module gaan we concreet richting geven aan wat jij wilt bereiken met dit programma. Je probleem wordt hier goed in kaart gebracht, zodanig dat heel duidelijk wordt hoe jouw angst in je leven speelt en naar welke persoonlijke doelen je gaat toewerken.

Om iets de baas te kunnen worden, is het van groot belang dat je goed begrijpt hoe het in elkaar steekt. Daar gaan we dus samen mee van start!

In deze module ga je leren over angst en de oorsprong hiervan. Je gaat goed de wisselwerking tussen je gedachten, je gevoelens en je gedrag leren begrijpen en hoe dit van belang is bij het ontstaan en in stand houden van jouw probleem. Ook leer je beter het angst-denksysteem kennen, de vicieuze cirkel van angst en hoe deze zaken een rol spelen bij hypochondrie.

Dit is een langlopende module, gewijd aan allerlei oefeningen en technieken die te maken hebben met je manier van denken en met de inhoud van je gedachten. Deze module zal tegelijk oplopen met module 4 en 5.

Dit gaat zowel over je angstdenksysteem beter leren herkennen en betrappen als over belangrijke onderbewuste denkschema’s veranderen enz.

Je eigen denken gaat geen geheimen meer voor je hebben en je gaat je beter bewust zijn van de denkfouten die de revue kunnen passeren en hoe je hiermee om kan gaan.

Je hypochondrie zal zich vaak ook in je gedrag uiten. Denk maar aan controlehandelingen, het vragen van bevestiging of het vermijden van allerlei zaken of situaties.

In deze module wordt aan deze gedragingen aandacht besteed. Door deze handelingen te stellen, houd je namelijk je angst in stand. Dit is dus een belangrijk iets om te gaan doorbreken. Terwijl je stap voor stap bezig bent je gedachten aan te pakken, ga je tegelijkertijd ook met je gedrag aan de slag.

We bouwen dit stap voor stap op, zodat je stelselmatig meer vertrouwen krijg in je eigen kunnen en je succeservaringen opdoet!

Deze module leert jou diverse technieken om je kennis nu in de praktijk te gaan toepassen. Leer hoe je jouw gedachten kunt beïnvloeden ervoor en kunt zorgen dat jouw ‘nieuwe’ gedachten jou ook blijvend zullen helpen.

Hoe meer je oefent met de lessen uit deze module, des te beter word jij in het verbannen van jouw hypochondrisch denken en gedrag uit je leven. Je gaat kunnen ervaren dat het wel degelijk mogelijk is om anders te leren denken!

Als je aan deze module begint, heb je al een mooi traject afgelegd waarin je ongetwijfeld heel wat geleerd hebt om sterker te staan dan je angst.

Toch wil dit niet zeggen dat je angst niet nog eens kan opspelen. Zeker in periodes waarin je bv. erg gestresst of moe bent, of wanneer je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt is dit niet vreemd. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn en te beseffen dat een terugval heel normaal is en dus zeker geen teken van mislukking.

In deze module leer je hoe je een eventuele terugval kunt voorkomen of wat je kunt doen als je een terugval ervaart.

Als bonus ontvang je een drietal heerlijke minddfulness-meditaties die jou helpen bij het verwezenlijken van jouw doelen.

Laat deze meditaties jou tijdens het hele traject ondersteunen en zorg zo voor rust en ontspanning!

Je kunt heerlijk leren ontspannen en in het hier-en-nu komen middels een aantal fijne mindfulness-oefeningen. Het helpt je stress te verminderen en te stoppen met piekeren.

Veelgestelde vragen

Vraag 1: gaat dit programma mij wel helpen? Ik heb al zoveel geprobeerd.

Veel deelnemers die jou zijn voorgegaan hebben al vaak hele trajecten afgelegd voordat ze hiermee aan de slag gingen.

Het grote voordeel van dit programma is dat het je in staat stelt om je eigen probleemoplosser te worden. En het is ook pas met die mindset, dat je je angstprobleem echt kunt aanpakken.

Je bent dus niet afhankelijk van een therapeut of van medicatie, maar leert beschikken over toepasbare technieken en tools. Over je angst kun je nog zo lang blijven praten; hij gaat pas aangepakt worden door te doen!

De concrete inzichten en praktische opdrachten helpen je om jezelf te leren helpen. Zo weet je altijd wat je kunt doen als je angst nog eens de kop op steekt!

 

Vraag 2: is online hulp eigenlijk wel effectief? Zouden afspraken bij een psycholoog of therapeut niet beter zijn?

Als een therapeut gespecialiseerd, en dus deskundig is in jouw specifieke probleem; een scala aan tools en technieken bezit om jou te helpen; daarnaast nog eens werkt in resultaatgerichte sessies die niet worden geleid door de klok en dan nog als allerbelangrijkste iemand is waar je een goede klik meehebt; dat weet ik vrij zeker dat je goed zit.

Maar deze zaken zijn nu net allemaal de reden waarom veel mensen van de een naar de ander hoppen in de hoop om van zijn of haar angst af te raken. Het is een ideaal pakket dat bijna niet te vinden is.

Online hulp heeft bovendien echt een beduidend aantal voordelen:

 1. Je komt niet op de wachtlijst, je kunt dus direct van start!
 2. Je bespaart geld, zelfs al krijg je normaal een (gedeeltelijke) vergoeding van je zorgverzekering.
 3. Er is een lagere drempel, je kunt relatief anoniem aan de slag.
 4. Nooit wachten op de volgende afspraak. Je kunt altijd verder met de adviezen, tools en tips.
 5. Je kunt ermee bezig zijn waar en wanneer het jou uitkomt en hoeft er dus niet voor vrij te nemen of op locatie voor te komen.
 6. Je hoeft geen afstand er voor te overbruggen. Ideaal ,zeker als je dit door je probleem erg lastig vindt!
 7. Je kunt niets vergeten van wat er is besproken. Alles staat op video of geschreven en is dus altijd binnen handbereik.

Online hulp is veel meer in opkomst, zeker sinds het begin van corona. Velen zijn jou voorgegaan en hebben deze voordelen al ontdekt!

 

Vraag 3: hoe kan ik het betalen?

Je kunt jezelf beter deze vraag stellen: "hoeveel kost het me als ik op de korte termijn niet zal veranderen?" Wat zijn de gevolgen?

Zie het bedrag niet als kosten, maar als een investering.
Je investeert in kennis en begeleiding zodat je sneller resultaten behaalt in het verwezenlijken van jouw levensdoelen.

Dat wat het jou kan opleveren is natuurlijk veel meer waard  dan de investering zelf.
De beste investering is namelijk een investering in jezelf!

Bovendien betaal je aan een gemiddelde psycholoog al meer per uur, dan het hele programma kost.
Ik kan je garanderen dat je hier veel meer uithaalt dan in dat uurtje aan het bureau 😛

 

Vraag 4: hoeveel tijd kost het?

De tijd om de filmpjes te bekijken vragen geen enorme tijdsinvestering. Het volstaat al met een uurtje in de week.

Echter is het wel van belang dat je tevens aan de slag gaat met de opdrachten. Hoe vaker, hoe beter.

Mocht het jou lukken om gemiddeld een half uurtje per dag ermee bezig te zijn, gaat het jou zeker weten veel kunnen opleveren.

 

Vraag 5: wanneer kan ik beginnen?

Je kunt te allen tijde beginnen. Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je jouw inloggegevens voor de online leeromgeving en kun je van start!

 

Vraag 6: wat krijg ik precies?

Het online programma STOP JOUW HYPOCHODRIE bestaat uit:

6 modules vol met theorie, video’s en opdrachten

je leert onder andere:

 • wat angst is en waar het vandaan komt
 • wat de oorzaak van jouw probleem is
 • vertrouwen hebben in jouw lichaam
 • welke klachten je wel en vooral niet serieus hoeft te nemen
 • hoe je jouw hypochondrisch gedrag vermindert
 • hoe je een terugval kunt voorkomen.

En dat is nog niet alles, want je krijgt ook een waardevolle bonusmodule met diverse

mindfulness-oefeningen

Je kunt leren ontspannen en in het hier-en-nu komen middels een aantal heerlijke mindfulness-oefeningen.

hypochondrie

Alle voordelen nog even op een rij

direct starten

concrete en toepasbare tools

aanpakken van de oorzaak

bewezen effectief

online community

begeleiding via online vraagsessies

bonusmodule!