Over Simone Ramakers

Psychologe
jouw Angstcoach

Leuk dat je mij wilt leren kennen!

Ik ben Simone Ramakers, moeder van een lieve zoon, woon samen met mijn vriend en werk al geruime tijd met veel plezier als psycholoog/coach. Ik ga er graag op uit en ben in voor veel dingen.

Als je me de nodige jaren geleden zou hebben gevraagd of ik dacht dat ik ooit zou kunnen staan waar ik nu sta had ik je waarschijnlijk geen antwoord daarop kunnen geven.

Vroeger, net na het afronden van mijn eindexamens van de middelbare school zat ik in een turbulente periode en heb ik geleden aan een paniekstoornis met agorafobie. Ik was werkelijk continu bang om te gaan sterven, leed aan hyperventilatie, was somber en durfde bijna het huis niet meer uit.

Na een jaar hiermee te worstelen besloot ik aan mijn toekomst te gaan werken en psychologie te gaan studeren.

Dit had mij altijd al interessant geleken aangezien ik erg geïnteresseerd was in de menselijke psyche en ik zag mij ook het meest een sociaal beroep uitoefenen.

De paniekaanvallen doken zeker nog veelvuldig op tijdens mijn studie maar ik leerde om door te zetten en de paniekaanvallen niet meer mijn dagelijks leven te laten beheersen. Zo gingen ze steeds meer naar de achtergrond. Aan het einde van mijn studie heb ik zelfs met een vriendin twee maanden door Mexico getrokken. Dit had ik voorheen nooit durven dromen.

Ik word nu zelfs blij als ik weet dat er weer een reis of vakantie in het verschiet ligt!

Maar doordat ik zelf zoveel paniekaanvallen heb ervaren heeft het me een bepaalde richting op gewezen. Ik wist het zeker: Ik wilde ook mensen met deze klachten helpen, het was mij immers ook gelukt en ik wist als geen ander hoe het aanvoelde. Voorheen dacht ik dat ik er altijd mee zou moeten leven en dat het nooit meer over zou gaan.

Gaandeweg leerde ik dat het dus heel belangrijk is om vermijdingsgedrag aan te pakken en niet meer bang te zijn voor het gevoel dat paniekaanvallen je geven.

Na afronding van mijn studie in 2006 heb ik ervaring opgedaan bij het Angstcentrum in Lanaken waar ik buiten de paniekstoornis ook de andere angsten en fobieën beter leerde kennen. Ik merkte dat er veel raakvlakken waren tussen de fobieën onderling en dat ik het allemaal erg interessant vond. Niet veel later, in 2007, ben ik gestart als zelfstandig therapeute binnen het Angstcentrum.

simone angstcoach

Sindsdien werk ik met veel plezier als zelfstandige met twee leuke collega’s in onze praktijk.

Ik ervaar het als een meerwaarde dat ik zelf aan deze klachten heb geleden aangezien ik me nu goed kan voorstellen hoe cliënten denken en hoe ze zich voelen als ze het moeilijk hebben. Cognitieve gedragstherapie was (en is) in mijn ogen nog steeds de beste en meest praktische manier om met angsten om te leren gaan en deze niet meer je leven te laten beheersen.

  

Dit kun je van mij verwachten:

Ik begeleid je graag in het praktisch aanpakken van je angst en help je aan de benodigde tools. We duiken niet in het verleden, maar kijken vooral naar wat we in het hier en nu kunnen veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat jij ook weer grip op je leven kunt krijgen en je angst kunt overwinnen!