Online training

Verlos jezelf in 12 weken van die hardnekkige angst!

25+ jaar

gespecialiseerd in angstproblematiek

900+

tevreden cliënten

100% inzet

van onze angstcoaches

Stop jouw angst in 12 weken: Ontdek ons online programma

Het is echt mogelijk om een moeizaam leven vol met angst achter je te laten en zover te komen dat angst jou niet meer in zijn greep heeft. Krijg inzicht, handvatten, tips, inspiratie en veel meer en creëer een leven vol kracht, plezier en geluk!

behandeling angsten overwinnen

Herken jij je hierin?

 • Je hebt dagelijks last van een angstgevoel of spanningsklachten en het lukt je maar niet om deze de baas te worden.
 • Je hebt wellicht al verschillende dingen geprobeerd, zoals:
  • medicatie, op aanraden van de huisarts
  • ademhalingsoefeningen, want je moet ontspannen
  • praat therapieën, want erover praten schijnt te helpen
 • of misschien heb jij zelfs alle moed verzameld en ben jij je allergrootste angst aangegaan met het idee dat al het andere daarbij in het niet zou vallen…

Helaas, allemaal zonder het gewenste resultaat. Nog altijd overheerst de angst jouw leven en is daarmee baas over jou en je gemoedstoestand.

Voortdurend zit er een ‘pestkopje’ in jouw hoofd die jou bang probeert te maken.

Met als gevolg …

 • dat je het plots heel benauwd kunt krijgen, het gevoel hebt dat je geen lucht krijgt, flauw gaat vallen of dat je iets ernstigs overkomt. Zomaar, uit het niets of in de meest ‘normale’ situaties.
 • dat je steeds weer last hebt van dat innerlijk stemmetje dat jou de meest bedreigende dingen wil laten geloven, misschien wel dingen wil laten doen. 
 • dat je voortdurend bezig bent met je omgeving te screenen op de best mogelijk vluchtroute en jouw escape-plan al hebt uitgedacht.
 • dat je in sociale situaties je heel erg onprettig voelt en je het heel belangrijk vindt dat iedereen je vooral heel leuk, interessant, slim enz. enz.. vindt.
 • dat jij je angst laat bepalen wat je wel en niet doet, ook al is deze helemaal niet realistisch.
 • en dat  angst en spanning jouw leven veel meer beheerst dan nodig is….

Hoe zou het zijn als je….

 • een leven hebt waarin angst geen hoofdrol meer speelt.
 • op een positieve manier aandacht voor je lichaam kunt hebben
 • verlost bent van spanningsklachten
 • activiteiten en uitstapjes durft te ondernemen die je voorheen niet voor mogelijk hield
 • je comfortabel voelt in het bijzijn van andere mensen
 • doet wat jij wilt
 • meer rust en ontspanning voelt
 • en nog veel meer!

Bevrijd jezelf van die allesoverheersende angst en sta weer krachtig en met veel plezier in jouw leven!

“Dankzij Dominique heb ik de stap naar de buitenwereld alleen kunnen zetten, zonder de angstige gevoelens, zonder de evenwichtsstoornissen en zonder mij onveilig te voelen. Het heeft mijn zelfvertrouwen enorm gesterkt en dat is een fantastische ervaring!”

Sandra

“Elke dag besef ik hoe gelukkig ik ben dat ik dit allemaal mag meemaken. Ik neem weer zelfstandig de bus, trein, tram…”

Jade

“Ik had echt handvatten nodig om aan mezelf te kunnen werken en die heb ik bij Dominique gekregen. Zij heeft mij het meest vooruit geholpen, omdat ze zo gespecialiseerd is in mijn specifieke fobie.”

Yasmine

Hoe werkt het programma?

Het programma bestaat uit videolessen waarin je afwisselend een heleboel uitleg, theoretische inzichten, tools en voorbeelden krijgt te zien en horen. Deze videolessen worden aangevuld met praktische werkmaterialen zodat jij wordt aangemoedigd om stappen te zetten om jouw persoonlijke doelen te bereiken.

Je leert onder andere:

 • wat angst is en waar het vandaag komt.

 • wat de oorzaak van jouw probleem is.

 • je probleem omzetten in een uitdaging.

 • je mindset veranderen.

 • hoe je je vermijdingsgedrag doorbreekt en van spannende situaties succeservaringen maakt.

 • hoe je een terugval kunt voorkomen.

Het programma leert je dus in 12 weken welke 6 stappen je dient te zetten om succesvol jouw angst aan te pakken. Leer hoe belangrijk een juiste mindset is, hoe je deze kunt creëren en vervolgens toepassen zodat ook jouw angst ruimte kan maken voor een leven waarin je lekker in je vel zit en je niet meer belemmert voelt door onrealistische gedachten.

​De modules

Om jouw angst goed aan te kunnen pakken, is het allereerst van belang om goed te weten wat er precies gaande is. Waarom ben je angstig en heb je het gevoel alsof jou elk moment iets kan overkomen? In situaties die eigenlijk helemaal niet bedreigend zijn en die voor anderen geen probleem lijken?

Duidelijke informatie en inzicht in je probleem is een van de belangrijkste voorwaarden om dit probleem vervolgens goed aan te kunnen pakken. In deze eerste module ga je leren over angst en de oorsprong hiervan. Het angstmechanisme komt aan bod en je leert over de oorzaak van jouw angst.

In deze module ga je al stappen zetten naar een doelgerichte oplossing voor jouw angstprobleem. Wanneer je aan een probleem wilt werken en graag verandering ziet optreden, is het natuurlijk wel onmisbaar om een vertrekpunt weer te geven.
Wat is jouw probleem? Waarom is dit voor jou een probleem? Waar en wanneer heb je er last van? Hoe vaak heb je hier last van? Kortom; je mag eerst alle ins en outs van jouw angst duidelijk in kaart brengen.

Vervolgens ga je van dit probleem een uitdaging maken. Het klinkt misschien heel cliché, maar wie problemen kan zien als uitdagingen is al een heel stuk op weg naar het vinden van een oplossing.

Vanuit deze uitdaging stel je een aantal concrete doelen op. Deze zijn nodig om je uitdaging te kunnen opsplitsen in kleinere aparte items waar je aan wilt werken. Deze doelen geven jou richting en focus. Door de juiste doelen te stellen, zal je merken dat je motivatie om deze te behalen extra wordt versterkt.

In de derde module ga je aan de slag met de inhoud van jouw gedachten. Wat denk je eigenlijk? Je leert hierover vragen stellen als: is dit wel realistisch, constructief of is dit überhaupt prettig?  Je gaat bekijken of je betere alternatieven kan formuleren. Gedachten die veel realistischer zijn, en dus eigenlijk veel aannemelijker. Logischerwijze ga je je bij deze gedachten veel beter voelen.

Ook worden nog een aantal meest voorkomende denkfouten toegelicht. Denkfouten die jij en ik allebei zullen maken. Je zult zien dat er een aantal tussen zitten die je helaas veelvuldig toepast. Het hebben van aandacht hiervoor geeft jou de mogelijkheid om dit te veranderen. Ze zeggen niet voor niets vaker: “je bent wat je denkt” of “je voelt wat je denkt”!

Weten ‘hoe je moet denken’ is een belangrijke stap. Echter is het niet zomaar een garantie dat dit dan ook lukt.

In deze module leer je hoe je deze gedachten ook daadwerkelijk kunt gaan toepassen. Dit wordt jouw braintraining.
Je krijgt verschillende technieken aangeleerd waarmee je ervoor kunt zorgen dat je jouw nieuwe mindset goed eigen maakt.
De manier waarop je deze gedachten traint is bepalend voor de mate waarin het jouw gevoel en gedrag daadwerkelijk beïnvloed.

Vergelijk het maar met leren autorijden. In het begin, tijdens je rijlessen, heb je alles heel bewust moeten toepassen en oefenen. Nu is het waarschijnlijk een automatisme. Iets waar je niet meer over nadenkt. Het waren dus in eerste instantie bewuste gedachten waar je mee bezig moest zijn, terwijl ze zich nu afspelen in een onbewust kader en ze geen moeite meer kosten.

We zullen dus vooral de gedachten eerst in het bewuste kader moeten oefenen, om ervoor te zorgen dat deze juiste gedachten naar je onderbewuste denkkader kunnen ‘zakken’.

In deze module ga je het geleerde stap voor stap toepassen in voor jou beangstigende situaties. We noemen dit ‘exposure in vivo’. Letterlijk vertaald betekent dit  ‘Blootstellen aan de praktijk’.

Dit klinkt nu natuurlijk nog heel erg spannend. Maar je zult zien, dit gaat jou lukken. Enwel dankzij de methode die we hiervoor gebruiken.
We gaan namelijk niet gelijk hele moeilijke uitdagingen kiezen. Je gaat je eigen stappenplan, met hulp, vormgeven zodanig dat je telkens succeservaringen op zal doen. Stap voor stap kom je dichterbij je doelen en doorbreek jij jouw vermijdingsgedrag.

Natuurlijk kun je ook wel eens te maken krijgen met een terugval. Vooral wanneer je gestresst of heel moe bent, of wanneer je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn en te beseffen dat een terugval heel normaal is en dus zeker geen teken van mislukking.

In deze module leer je hoe je een eventuele terugval kunt voorkomen of wat je kunt doen als je een terugval ervaart.

Dit fragment helpt jou door een paniekaanval heen! Het zal je kalmeren en helpt je om in die vervelende situatie jezelf te kunnen redden.

Je kunt heerlijk leren ontspannen en in het hier-en-nu komen middels een aantal fijne mindfulness-oefeningen. Het helpt je stress te verminderen en te stoppen met piekeren.

In jouw eigen online leeromgeving vind je al het benodigde trainingsmateriaal.

Nieuwsgierig?
Neem gerust alvast een kijkje 

In jouw eigen online leeromgeving vind je al het benodigde trainingsmateriaal.

Nieuwsgierig?
Neem gerust alvast een kijkje 

Meld je aan!

Online programma STOP JOUW ANGST!

♥ jarenlange toegepaste en bewezen technieken ♥

♥ concrete en toepasbare tools, tips en handvatten ♥

♥ volg de training lekker op jezelf vanuit huis ♥

♥ zet de stappen en je hebt gegarandeerd resultaat! ♥

PRIJS:  € 89,-

Online programma STOP JOUW ANGST!

 • jarenlange toegepaste en bewezen technieken
 • concrete en toepasbare tools, tips en handvatten
 • volg de training lekker op jezelf vanuit huis
 • zet de stappen en je hebt gegarandeerd resultaat!

PRIJS:  € 89,-

Wanneer is dit programma niet voor jou bedoeld?

Als je:

 • niet gemotiveerd bent om iets aan je probleem te doen
 • niet gelooft dat je jezelf kunt leren helpen
 • je herkent in de OCD (dwangstoornis)
 • Als er sprake is van een acute crisissituatie of een primair verslavingsprobleem
 • Als er sprake is van concrete suïcidale neigingen of zeer agressief gedrag.

Waarom een online training?

Tegenwoordig wordt er steeds meer beroep gedaan op de mogelijkheid tot het verkrijgen van online hulp. Zeker waar het gaat om een angstprobleem, kan deze vorm van hulp heel effectief zijn. Ik zal de voordelen eens op een rij zetten:

1. Lagere drempel
Je kunt relatief anoniem aan jouw probleem werken en hoeft niet je hele verhaal ergens te doen.

2. Lagere kosten
Door op een andere manier gebruik te maken van een therapeutische setting, brengt dit vaak vele lagere kosten met zich mee.

3. Geen wachtlijst
Er zijn geen wachttijden zoals bij veel reguliere behandelmethoden. Je kunt direct aan de slag en hoeft dus niet te wachten tot er plek vrij is.

4. Korte termijn adviezen
Je krijgt je altijd op korte termijn adviezen, tools en tips die je verder kunnen helpen. Je kunt dus meteen aan de slag en hoeft niet te gaan wachten tot je afspraak voordat je concreet wat kunt gaan doen om je problemen aan te pakken.

5. Waar en wanneer je wilt
Nog een voordeel van het “waar en wanneer je maar wilt”-concept is dat je niet op locatie hoeft te komen. Je hoeft dus geen vrij te vragen van je werk of iets te missen van school. En je hoeft ook niet uit te gaan leggen aan je baas waar je naar toe moet, jouw problemen blijven van jou.

6. Geen reisafstand
Voor sommigen is het overbruggen van een bepaalde afstand moeilijk. Bovendien heb je geen reistijd- of kosten.

7. Geen tijdslimiet
Je bent niet gebonden aan een bepaalde tijd waarbinnen je je verhaal moet doen. Je kunt rustig nadenken over wat je precies wilt vertellen en hoe je dit gaat doen.

8. Alles op papier of video
Mensen vergeten vaak nadat ze de praktijkruimte hebben verlaten wat er ook al weer besproken is, soms door emoties, maar ook door andere zaken. Bij het online programma is dit geen punt. Alles wat we bespreken staat op video of op ‘papier’. Je kunt dit dus altijd terugkijken of teruglezen. Hierdoor hebt je beter zicht op je eigen behandeling.

Snel in contact

Heb je vragen of kom je graag met ons in contact? Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op!

   Snel in contact

   Heb je vragen of kom je graag met ons in contact? Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op!